Gåtur i Rude Strand området med fortællinger

Du vil høre om højskolen, det første sommerhus, badehotellet, langdyssen, lyngmarkerne, teglværket, byen Rude mm.

Arrangementet er udsolgt
Gåtur med fortællinger om Rude Strand området

Eigil Størum er aftenens guide for en kulturhistorisk gåtur i området ved Rude Strand. Området er fyldt med gode historier, som vi i KulturHub Odder synes, at flere bør få glæde af at høre og se.

Onsdag den 30. august kl. 19-20.30 vil guiden tage os på en tur rundt til Rude Strand Højskole med den turbulente historie og til fortidens første sommerhus, der senere blev til badehotel og kro. Et hjørne af det kan stadig ses som en del af højskolen.

Den oldtidige langdysse mellem sommerhusene kommer vi også forbi, mens byen Rude ses på afstand. Men historien om byens udvikling og endnu længere tilbage i tiden, da kornet kom til området, hører også til fortællingerne.

Sommerhusområdets nyere historie fra lyngtæppet til populært fritidsmål samt teglværkets kortvarige eksistens får du også at høre, hvis du går med.

Eigil Størum har i mange år siddet i bestyrelsen for Rude Strand Højskole, hvor han også er en del af holdet på 50 frivillige hjælpere. Han står bl.a. for en række gå- og busture for højskoledeltagerne.

Dato & tid
onsdag
30. august 2023
19.00 20.30
Adresse

P-pladsen

Violvej
Rude Strand
8300 Odder
Danmark
--P-pladsen--
Få kørselsvejledning
Arrangør

KulturHub Odder

info@kulturhub.dk
DEL

Find ud af, hvad folk ser og siger om dette arrangement, og deltag i samtalen.