Et cirkusbarn fortalte løs
Marc Thierry Deleuran inviterede publikum ind i sin opvækst i Cirkus Krone
Smukke kjoler hang parade på Centralhotellet bag Marc Thierry Deleuran og KulturHub Odders formand Steen Bille, da Cirkus Krones trommeslager fortalte levende og anekdotefyldt om sin opvækst i cirkus i en lang samtale.
Kjolerne havde Irene Thierry medbragt for at vise de kjoler frem, hun selv havde syet og båret som mangeårig direktør og sprechstallmeister i Cirkus Krone.
En snes tilhørere fik på bedste cirkusmanér serveret popcorn, da de kom ind i lokalet. Samtidig bød cirkusmusik fra en Cirkus Krone-forestilling i 1991 dem velkommen.
Derefter fik Marc Thierry ordet og fortalte begejstret og levende om dengang, han var dreng og ung i det familiedrevne cirkus, om det omflakkende liv på landevejen, om sin anderledes skolegang, familiekollektivet, nutidens stigende restriktioner fra myndighedernes side og om den arbejdsomhed og disciplin, han har taget med sig ind i sit voksenliv.
Han mente nu ikke, at han på noget tidspunkt var blevet tvunget til at opfylde en opgave. Selv ikke da han som 7-8 årig fik sin debut som trommeslager i cirkus. Og mange år senere også spillede rollen som musikalsk klovn.
Det var en skøn, hyggelig aften, og vi sender en dybfølt tak til Marc for at dele sine minder med os andre.
Skrevet af Steen Bille
Marc er født ind i Cirkus Krone
Få et åbenhjertigt kig ind bag teltdugen i et cirkus via Marc Thierrys historier