Kom med i Heidi Zilmers værksted
En aften i håndværkets og æstetikkens tegn

Godt håndværk er en af forudsætningerne for godt design. En af dem, der kan det gode og unikke håndværk, er malermester Heidi Zilmer.

Ordet malermester beskriver ikke helt, det hun kan og gør. At genskabe gamle tapeter er én ting, at skabe nye af blandede materialer en anden.

Hun designer og fremstiller luksustapeter, forgylder tapeter, restaurerer historiske bygninger med mere.

Det og meget mere vil hun fortælle om onsdag den 18. januar. Den aften tager hun os med i sit værksted, hvor hylderne gemmer på håndværk, kunst, design, farver, kultur, kreativitet, historier og en masse passion.

Hun kalder selve aftenen "En aften i håndværkets og æstetikkens tegn". En aften hvor KulturHub Odder gerne vil give deltagerne et indblik i en dybt engageret, kvalitetsbevidst kvindes arbejde.

Selv siger hun:

"Jeg er ambitiøs på mit fags vegne, og er en af de få, mestrer fagets gamle teknikker. Jeg har altid fortolket og transformeret indtryk til udtryk. Malerfaget rummer uendelig inspiration, som jeg dagligt fortolker i mit arbejde".

Karriéren i malerfaget kickstartede, da Heidi Zilmer som 18-årig opdagede de gamle malerteknikker, som tiden har gemt og støvet til.

"Siden da har jeg brugt tusindvis af timer på at dygtiggøre mig, på at arbejde teknikkerne ind i min krop, at forstå deres natur, deres historie, deres samtid og deres oprindelse", forklarer hun.

Det at udsmykke vores bolig er urgammelt og dybt fascinerende for hende.

"Det er en svær kunst, hvis man skal gøre blivende indtryk og være original", understreger hun inden besøget i hendes værksted 18. januar kl. 19.

Skrevet af Steen Bille

Køb billet


Kulturevents i farezonen
Ved nytårsskiftet 22/23 lukker Centralhotellet for aktiviteter, hvis ikke...