Mor, far og tre småbørn var i Grønland 3 ½ år
Jane Nørgaard Gai fra Odder holder et foredrag om at flytte nordpå til et anderledes hverdagsliv

Foredraget har fundet sted.

For fire år siden flyttede Odder-familien Jane Nørgaard Gai,  hendes mand Jonas og deres tre børn Asger, Inger og Klara til Nuuk i Grønland. Jonas havde boet der som barn.

Nu tog ægteparret derop for at arbejde i 3 ½ år - og for at afprøve et anderledes hverdagsliv, hvor børnene gik i vuggestue, børnehave og skole.

Selv om dagligdagen kunne ligne den i Danmark, var den anderledes. Sproget var et andet, arbejdsdagen en anden, børnene mødte nye kammerater, en danskerkoloni dukkede op. 

Ikke nok med det, så lokkede den overvældende smukke natur derude, mens hverdagen bød på knokleriet med at forstå og måske lære lidt grønlandsk til husbehov.

Alt det og meget mere vil Jane Nørgaard Gai fortælle om i aftenens foredrag i Saksild Kulturhus med KulturHub Odder som vært. Hun vil også komme ind på det liv, der leves i Grønland, men også den nye selvbevidste holdning i den nye generation af unge.

Da Familien Gai kom hjem fra Grønland efter 3½ år, flyttede den til Odder. I dag arbejder hun som svømmekonsulent i DGI Sydøstjylland med hjemsted i Horsens.

Det koster 25 kr. at deltage, mens det er gratis for medlemmer af KulturHub Odder.

Skrevet af Steen Bille

 

Vinylmusik og gode historier for mænd
Et stærkt samvær opstår, når mænd samles om en fælles passion