Det potente kulturliv
Hverdags-kulturevents kan åbne ens øjne for at være mere nysgerrig

Påstand # 1: Kulturaktiviteter har et stort potentiale for bringe adskilte mennesker sammen på en fælles aktiverende måde.

Påstand # 2: Kulturliv har potentiale til at udvide dine trygge holdninger og en fast verdensopfattelse med en fordomsfri og nysgerrig tilgang til andre mennesker og den måde, alsidig kunst kan tilføre din verden nyt.

Det er mine påstande skåret skarpt ind til benet. Og jeg står ved dem.

Også selv om mange mennesker inklusive politikere oftest betragter kunst under én hat, nemlig som finkultur for dem med penge, uddannelse og tillærte normer.

Men min erfaring fortæller mig, at en hverdags-tilgang til kulturelle events og fælles kulturskabelse - i Danmark, i dit lokalsamfund, i verden – let kan bygge bro over videnstomme fordomme og klichéprægede forestillinger om hinanden.

Finkultur skal der være. Kultur som underholdning skal der være. Jeg nyder det osse i passende doser. Men jeg nyder i højere grad at tage begrebet kultur et andet sted hen.

Derhen hvor en kulturaktivitet bringer mennesker sammen i en fælles og lettilgængelig aktivitet i hverdagen.

"Via et aktivt kulturliv kan du overskride barriérne
mellem det, der ellers fremstår som fasttømrede
forskelle mellem os og tænkte forestillinger om
hinanden

Når folk vover at møde andre uden at kende dem, kan et møde til et hverdags-kulturevent åbne ens øjne for at være mere nysgerrig og undersøgende.

Både over for de andre mennesker, men så sandelig også over for kultur-stilarter, du måske ikke kendte i forvejen.

 

En workshop-række i at blive en god mundtlig fortæller hører til den type kultur aktiviteter, som lader folk, der ikke kender hinanden mødes og være kreative sammen i regi af KulturHub Odder. Her øver Anne Midtgaard sig i at fortælle en historie for Trine Ebdrup.


Griber du den mulighed uanset om du er til finkultur, støjrock, pop, forfattersnak, teater, malerier, film, børneteater mv., får du en gave foræret:

Du kan overskride barriérne mellem det, der ellers fremstår som fasttømrede forskelle mellem os økonomisk, kulturelt, socialt og uddannelsesmæssigt.

Og du kan give dig selv og andre et redskab til at åbne dit sind og hinandens sind på en måde, der vil være hyggelig, indsigtsgivende og socialt berigende.

Derfor sigter KulturHub Odder efter at skabe og tilbyde hverdagskultur med kvalitet via vores events.

Skrevet af Steen Bille, formand for KulturHub Odder, april 2021

Jeg arbejder kun med dét der tænder mig
Signe Høirup Wille-Jørgensen aka Jomi Massage aka Speaker Bite Me