Kulturhistorisk gåtur - Saksild

Arrangementet er udsolgt

Gåtur med gode historier ved Saksild Strand


I Saksild bor en af egnens meget vidende lokalhistorikere i skikkelse af Lisbeth Bonde. Hun har indvilget i at være guide for en gåtur, som vi er vært for, nemlig en tur hvor hun vil fortælle på livet løs om kulturhistoriske perler i området ved Saksild Strand.


Der er både historisk facts og skæve anekdoter på menuen, når Saksild-egnens lokalhistoriske leksikon er klar til at føre de 20 deltagere, det er coronamuligt at tage med på turen, på en 4 km slentretur igennem den gamle plantage. 


En række steder vil hun standse gruppen for at fortælle de spændende historier, der gemmer sig bag rekreationshjemmet, Bondehuset, fastliggerpladsen, ladepladsen og andre unikke steder i det kendte sommerhusområde.


Egnens sjove historier

Lisbeth Bonde vil fortælle om de faser, som området måtte igennem for at blive det populære, velbesøgte ferieområde. Hun vil berette om Sørøveren fra Saksild, hvordan restaurant Bondehuset kom til at ligge, hvor det gør, hvordan det mangeårige rekreationshjem engang husede et strandhotel, og mange andre skægge fortællinger fra fortiden.


Turen med de 20 deltagere er for alle med interesse for et område, de fleste blot kender som landets måske bedste børnestrand og de mange sommerhuse: Tilflyttere, Saksild- og Rude borgere, feriegæster og sommerhusejere.


Styr på coronaregler 

Turen på de 4 km foregår mest på asfaltvej og kun en kort strækning på sandstranden.  Den vil også foregå efter alle corona-restriktioner. Vi har sat et maksimum 20 deltagere ud over arrangørerne så vi med afstand alligevel kan høre, hvad Lisbeth fortæller.


Det koster 20 kr. at deltage. Der kan betales kontant eller via mobile pay ved starten. 


Mødestedet er ved restaurant Bondehuset 16.45. Vi går kl. 17.


Dato & tid
tirsdag
20. april 2021
17.00 19.00
Adresse

Bondehuset

Kystvejen 8
Saksild
8300 Odder
Danmark
--Bondehuset--
Få kørselsvejledning
Arrangør

KulturHub Odder

info@kulturhub.dk
DEL

Find ud af, hvad folk ser og siger om dette arrangement, og deltag i samtalen.